Thursday, May 18, 2017

Multivitamin untuk Kanak-Kanak

Assalamualaikum dan salam sejahtera......

Ramai yang fikir, shaklee hanya ada multivatimin untuk dewasa sahaja,  sebenarnya multivitamin untuk kanak-kanak juga disediakan iaitu Veta-lea for children.... 

Turut diperkaya dengan kalsium dan magnesium bagi memberi sokongan menguatkan tulang serta badan yang sihat. Ditambah dengan khasiat buah oren, anggur dan campuran perisa beri, Vita-Lea bagi kanak-kanak pasti menyeronokkan. 

Hanya dua tablet sehari dan mereka sihat bertenaga sepanjang hari.

8 info menarik Vita-Lea for Children
  1. Mengandungi 19 nutrien penting untuk perkembangan sihat kanak-kanak
  2. Menyediakan 150% nilai harian vitamin D untuk kesihatan tulang dan gigi
  3. Memberi 100% nilai harian vitamin C
  4. Vitamin B yang menyokong fungsi sebenar proses badan manusia
  5. Berasaskan phytonutrien semulajadi
  6. Manisan semulajadi dengan Xylitol, tidak menggalakkan kaviti
  7. Kaya dengan sumber nutrien antioksidan
  8. Diperkaya dengan buah oren, anggur dan campuran perisa beri

Tahukah Anda?
  • Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.
  • Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.
  • Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.
  • Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

Testimoni








BAGAIMANA NAK DAPATKAN VITA-LEA FOR CHILDREN SHAKLEE?


Anda boleh dapatkan secara online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Klik gambar di bawah..


BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?

Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% (mengikut jenis produk), daftar sekarang sebagai ahli Shaklee. Dan nikmati potongan harga yang menjimatkan

Klik Di Sini Untuk Daftar Sebagai Ahli Shaklee

lepas anda klik link tersebut, anda scroll ke bawah sekali dan klik “JOIN NOW”. Isikan butiran anda disitu....

Anda juga boleh hubungi saya untuk membuat order atau pendaftaran.

Hubungi saya, http://wasap.my/60174805670




Tuesday, April 18, 2017

Testimoni Amal ESP semasa Hamil kulit Baby Cantik dan Gebu

Testimoni....

Assalamualaikum dan selamat sejahtera... Alhamdulillah, semoga kita semua diberi kesihatan yang baik.... Hari ni nak share satu testimoni pengguna produk shaklee semasa hamil...

Jom kita lihat gambar baby dan mak dia...Apa perbezaan kulitnya mereka....



KULIT anaknya tidak sama dengan ibunya...Ibu hitam manis si tampuk manggis, makin dipantang makin manis, kulit anaknya pula putih gebu dah macam pau....hehe

Monday, April 17, 2017

Testimoni Kulit Bermasalah kembali Sihat

Assalamualaikum dan salam sejahteran.... Hari ni nak share Testimoni dari Pengguna Shaklee....

"Gambar kiri: 25/6/2016 (sebelum kenal shaklee) Setelah hampir 10 BULAN consume Shaklee . Baru hari ni berani nak share gambaq closed up camni

Ya kawan2, muka faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yang besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah..😭

Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok?😱




Puncanya? Salah pakai skincare (tak mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA. 

Thursday, April 13, 2017

Testimoni : Masalah STROKE Pulih dengan Vivix

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Hari ni nak share testimoni dari penyakit stroke... Dengan amalkan Vivix, masalah STROKE dapat diatasi.... 

Resveratrol di dalam vivix membantu mengurangkan inflamasi, mengelakkan pengoksidaan kolestrol jahat dan menjadikan ianya sukar untuk platlet untuk bercantum dan membentuk darah beku yang menyebabkan penyakit jantung.

Testimoni seorang pengguna di bawah: “Alhamdulillah, arini ma kesayangan dan dah boleh jalan sendiri, baru 7 hari mengambil vivix dari shaklee setelah ma diserang stroke”

Syukur alhamdulillah 😍😍


BAGAIMANA NAK DAPATKAN VIVIX SHAKLEE?


Anda boleh dapatkan secara online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Klik gambar di bawah..


BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?

Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% (mengikut jenis produk), daftar sekarang sebagai ahli Shaklee. Dan nikmati potongan harga yang menjimatkan

Klik Di Sini Untuk Daftar Sebagai Ahli Shaklee


lepas anda klik link tersebut, anda scroll ke bawah sekali dan klik “JOIN NOW”. Isikan butiran anda disitu....

Anda juga boleh hubungi saya untuk membuat order atau pendaftaran.

Hubungi saya, http://wasap.my/60174805670

Monday, April 10, 2017

ESP ialah Soya Terbaik Untuk Ibu Hamil

Kenapa Soy Isolate Protein Powder Menjadi Pilihan?

Dan kenapa ianya berbeza dari soya biasa yang ada dipasaran? Tidak semua soya adalah sama ye.

#1 Ia adalah Soya NON GMO

Ianya adalah NON GMO soy protein. Maknanya soya ini adalah semulajadi, tidak diubahsuai secara genetik.

Kebiasaannya ada soya yang diubah suai secara genetik untuk memberikannya daya ketahanan yang tinggi semasa ditanam. Supaya ianya tidak mudah diserang perosak, dan ada daya rintangan yang lebih pada keadaan cuaca yang buruk.

Dan soya yang diubahsuai adalah lebih tinggi risiko buruk pada pengamal di masa akan datang. Cuba pastikan dahulu dari mana asal pembuatannya dan kaedah apa yang digunakan.

Thursday, April 06, 2017

Punca Bengkak SuSu dan Tips Atasinya

7 punca berlaku bengkak susu:

1. Lambat memulakan penyusuan kali pertama. (Late on set on breastfeeding)

Lambat memulakan penyusuan selepas bersalin boleh menyebabkan cecair dalam badan terkumpul di kawasan payudara, sekaligus menyebabkan kesukaran kepada bayi untuk menyusu apabila keadaan payudara membengkak.

2. Lekapan yang tidak betul. (Poor latch)

Lekapan yang tidak betul akan menyebabkan susu tidak dapat dikeluarkan dengan efektif dari payudara. Ini juga menjadi penyebab kepada masalah luka pada payudara dan bayi tidak cukup susu.

3. Penyusuan / pemerahan yang tidak kerap. (Inadequate feeding/pumping).

Penyusuan yang tidak kerap menyebabkan payudara tidak dikosongkan dengan kerap dan pada waktu yang sesuai maka susu ibu tidak keluar dengan lancar. Jarak masa antara sesi memerah yang terlalu lama juga berpotensi menyebabkan saluran susu tersumbat. Sesi memerah paling sesuai untuk memastikan kelancaran aliran susu dan mengelakkan bengkak susu adalah setiap 2-3 jam sekali.


4. Penyusuan berjadual. (Scheduled feeding).

Penyusuan berjadual boleh menyebabkan bengkak susu dimana bayi menyusu mengikut jam yang ditetapkan, iaitu pada waktu-waktu tertentu. Sebetulnya, bayi perlu menyusu mengikut signal-signal yang diberikan oleh bayi sendiri, seperti apabila tidur bayi mula terganggu, bayi mula mengecap-ngecap dan menghisap bibir/jari. Menangis adalah tanda paling akhir.

Tuesday, April 04, 2017

Testimoni : Gout Hilang dengan Vitamin C

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Jom nak share testimoni pengguna yang amalkan vitamin C Shaklee untuk kecantikan kulitnya, tetapi beliau juga kongsi dengan ayahnya.. Ayahnya makan vitamin C untuk masalah gout.

Bila ada perubahan, beliau sentiasa top up jika vitamin C habis, kini beliau dapat kulit yang tiada masalah dan masalah kesihatan ayahnya juga pulih.. Rupa-rupanya, ayahnya dah bebas gout semenjak amalkan Vitamin C Shaklee.

Siapa sangka siapa menduga.

Thursday, March 30, 2017

Cantik dan Sihat dengan Vitamin C

KENAPA SAYA KATA VITAMIN C SHAKLEE TERBAIK??

Selamat pagi....

Kenapa ramai orang suka dengan vitamin C shaklee... ???

Vitamin C Shaklee bukan saja baik untuk cantikkan kulit, tapi ia juga baik untuk kesihatan kita...

Kalau tak percaya, try cuba dulu.... Masalah seperti selalu letih, tidak bertenaga, lesu akan hilang dengan amalkan vitamin C shaklee...

Selain itu, ucapkan selamat tinggal kepada kulit bermasalah ...Jerawat, parut dan kulit kusam tiada lagi dengan vitamin C....

Sebab vitamin C ni ada banyak khasiat pada tubuh kita:-

Wednesday, March 29, 2017

Testimoni : Pengidap Kencing Manis

Assalamualaiku semua,,
Harini saya nak cerita tentang seorang pengidap kencing manis lebih dari 10 tahun iaitu seorang guru pencen...

Melalui rawatan doktor pakar, pesakit berdisiplin dalam pengambilan ubat. Cuma beliau tidak disiplin dalam pengambilan makanan, mungkin faktor umur serta sudah terbiasa dengan makanan orang Melayu...

Friday, March 24, 2017

Kelebihan NutriWhite Make Up Remover Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Kita sebagai wanita sangat suka dengan kecantikan...Kulit cantik, muka bersih adalah idaman semua wanita...

Tidak puas dengan itu, ber-make up juga akan menambahkan lagi keyakinan kita untuk berhadapan dengan orang... 

Tetapi bila dah make up tebal perlulah guna pencuci make up yang sesuai, selamat serta tiada bahan tiruan.... Baru la, kulit tidak bermasalah....

JOM BERKENALAN DENGAN NUTRIWHITE MAKE UP REMOVER DAN DIJANJI SELAMAT DIGUNAKAN

NutriWhite Make up Remover ialah salah satu produk dalam set penjagaan kulit NutriWhite. Istimewanya NutriWhite Make up Remover ni:

πŸ’‹ benar-benar membersihkan kulit, dengan menanggalkan make up dan sisa kotoran yang melekat di kulit
πŸ’‹ mengurangkan kehadiran jerawat, bintik hitam dan bintik putih
πŸ’‹ menanggalkan sel kulit mati dengan lembut dan menggalakkan pertumbuhan sel baru
πŸ’‹ membantu kulit bernafas dengan baik dan menggalakkan penjanaan kulit yang sihat dan cantik

Thursday, March 23, 2017

Atasi Jerawat Dengan Set Kecantikan Asas Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. 

Siapa yang tak pernah ada jerawat... Kebanyakkan semua orang tidak kecuali menghadapi masalah jerawat... Cuma serius atau tak ja kan... Jom saya nak kongsi punca yang menyebabkan jerawat senang naik... Bila kita tahu punca masalah jerawat kita, senang la untuk kita jaga, sama ada dari segi pemakanan, kebersihan atau pemilihan produk kecantikan..

PUNCA MASALAH JERAWAT 
1. Masalah hormon

Bagi seorang remaja, kelenjar sebaceous mengembang dan mengeluarkan lebih banyak sebum di bawah pengaruh hormon yang dikenali sebagai hormon androgen. Hmm...sebab tulah kalau kita tengok hari ini lebih ramai dari kalangan remaja perempuan dan awal dewasa yang mengalami masalah jerawat berbanding wanita dewasa. Walaubagaimanapun, kebiasaannya, liang sebaceous yang hasilkan sebum ni akan semakin berkurangan apabila meningkat dewasa.

Fungsi Set Bajet Slimming dan Milkbooster

Ramai yang bertanya "BAGAIMANA SET BAJET SLIMMING, DAN MILKBOOSTER SHAKLEE BERFUNGSI" 😊⠀

πŸ’•ESP(Protein) sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%. Protein juga mengelakkan berlakunya diet yo-yo, sekaligus menghalang semula kenaikkan berat badan dengan mudah⠀

Wednesday, March 22, 2017

Supplement Shaklee Mempunyai Landmark Study

Bagaimana Shaklee Dietary Supplement study ini bermula?

Shaklee merupakan syarikat yang dah lama sejak 1956. Pada tahun 2004, Roger Barnett, CEO Shaklee, membeli company Shaklee. Pada waktu itu Roger Barnett memang tercari2 ‘the perfect company’ untuk dia invest.

Dan Shaklee adalah ‘the perfect company’ sebab bukan saja sebuah company membuat keuntungan, tapi memberi values (kesihatan dan kewangan) kepada berjuta2 manusia di seluruh dunia.

Rata-rata beliau pergi, semua pun akan bercakap tentang betapa berkesannya supplemen Shaklee.

Tetapi beliau merasakan tak ada gunalah kata-kata pujian orang tanpa BUKTI.

Maka Shaklee telah memberi dana untuk sebuah kajian yang melihat kesihatan pengguna Shaklee

Shaklee Dietary Supplemet Study dijalankan oleh pakar epidemiology nutrisi (nutritional epidemiologist) Dr Gladys Block, PhD UC-Berkeley, School of Public Health.

Kajian ini menjadikan Shaklee syarikat supplemen pertama dunia yang ada maklumat kesihatan tentang pengguna jangka panjangnya.

Data ini dikumpul scara online dari sebuah survey yang dijalankan - Nationwide Health and Nutrition Examination Survey (NHANES).

Dalam survey ini, maklumat mengenai pemakanan dan supplemen, senaman dan kesihatan menyeluruh di ambil.

Pada asalnya, perbezaan hanya dilihat antara pengamal supplement vs. Tanpa supplement.

Tetapi saintis Shaklee meminta tambahan 1 lagi pecahan menjadi 3.

1.Tanpa supplemen
2.Pengguna multivitamin jenama lain
3. Pengamal supplemen Shaklee melebihi 20 tahun

Terdapat 278 orang pengguna Shaklee melebih 20 tahun.
Pemeriksaan darah dan ujian kesihatan mereka dijalankan oleh UC Berkeley.
Segala data dikumpul dan di analysis oleh UC Berkeley.

Apabila kajian tersebut selesai, Shaklee mahukan kajian tersebut di- peer reviewed.

Landmark Study ini lulus peer review dan di-publish dalam Nutrition Journal, 2007.

APA YANG SPECIAL SANGAT DENGAN PENEMUAN LANDMARK STUDY?

Membuktikan supplemen Shaklee adalah selamat.
- 278 pengguna Shaklee di dalam kajian ini bukan hanya ambil 1-2 supplemen, tetapi purata 17 jenis supplemen Shaklee!
Diambil secara konsisten selama 20-43 tahun. 
Kesemua pengamal supplemen Shaklee adalah golongan yang sihat dan cergas.
Tiada kesan sampingan.

KESIMPULANNYA:
Landmark study adalah suatu bukti yang supplemen Shaklee merupakan supplemen yang selamat diambil dan memberi kesan yang baik kepada kesihatan.








Tips Cepat Sembuh Bersalin Secara Pembedahan

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Alhamdulillah,,kerana diberi kesihatan yang baik.... Begitu juga dengan pembaca saya harap pembaca juga diberi kesihatan yang baik dan bahagia bersama keluarga tersayang..... Hari ini nak kongsi tips cepat sembuhkan luka bersalin secara pembedahan...

Saya juga mempunyai pengalaman bersalin secara pembedahan... Siapa kan yang tak nak bersalin secara normal, tetapi kita hanya merancang dan meminta kepada yang Maha Esa, tapi Allah juga merancang yang mana terbaik untuk kita.... Dalam kandungan lagi baby saya sonsang,... Kejap dalam kedudukan kepala dibawah, sekejap di atas... Tetapi bila nak sampai due date baby saya kembali sonsang, terpaksa la bersalin secara pembedahan... Alhamdulillah, baby selamat, doktor kata baby saya, sonsang, tali pusat terbelit dan lemas....Dengan kuasa Allah baby saya selamat... Bersyukur sangat- sangat...

Wednesday, March 15, 2017

Rahsia Olive Oil untuk Kulit Sihat dan Cantik

Kulit yang cantik, tiada masalah menjadi idaman setiap wanita....

Jom Kenali Rahsia Olive untuk Kulit Muka Sihat dan Cantik.....Olive oil ni terkenal sebagai pelembap kulit yang sangat hebat.Kaya dengan omega-3-fatty acid, vitamin E dan antioxidant untuk awet muda.

Maknanya olive oil ni kalau kita apply pada muka, ia akan lembut dan lembapkan kulit, serta cepatkan pertukaran sel mati kepada sel baru.

Tuesday, March 14, 2017

DETOX Membersihkan Usus Daripada Racun

Nak share sikit tentang apa itu maksud detoks....

Apa itu detoks? Mungkin masih ada yang kurang pasti apa itu detox... Detoksifikasi atau detoks adalah proses pengeluaran racun dan zat yang bersifat racun dari dalam tubuh...

Antara organ yang jadi sasaran proses pembersihan ini adalah usus, selain olahraga atau senaman, detoks juga bagus untuk kembalikan kesegaran tubuh badan. Tidak susah untuk kita kekal sihat. Apa yang penting sejauh mana kita ambil berat tentang isu kesihatan.




Bayangkan jika sisa makanan yang mengandungi racun merbahaya kepada tubuh telah terperap dalam usus atau tubuh badan kita. Ia umpama makanan basi yang terperap dalam paip singki. Kadangkala kesan tidak dapat dilihat cepat, jadi persiapkan diri dengan cara amalkan pemakanan dan gaya hidup sihat serta nyahkan toksin dari badan melalui proses detoks yang betul....

Friday, March 10, 2017

Resdung Menyebabkan Jerawat

 Apakah itu penyakit resdung ?

 Resdung ialah radang pada rongga-rongga sinus di dalam tulang muka yang bersambung dengan hidung. Biasanya lendir dihasilkan oleh rongga-rongga ini pada setiap masa dan akan mengalir kedalam hidung . Jika saluran sinus ini tersumbat, lendir tersebut akan terkumpul dan akan menjadi pekat seterusnya akan menyebabkan membiakkan kuman bakteria dan jika dibiarkan berterusan tanpa sebarang rawatan resdung akan menyebabkan kesihatan anda mula terjejas.



Istilah Perubatan Tradisional – Ia merupakan kerengsangan hidung yang boleh menyebabkan hidung dan organ-organ lain menjadi gatal dan menimbulkan ketidakselesaan.

Tuesday, March 07, 2017

PARUT CHICKEN POX HILANG DENGAN SET NUTRIWHITE

Alhamdulillah, kita masih bernyawa menunaikan segala perintahnya....semoga sahabat semua sihat disamping keluarga tersayang....

Wanita selalu utamakan penampilan mereka untuk keluar rumah.... Set nutriwhite semestinya menjadi keperluan yang penting bagi mereka.... Ya la,, nak cuci muka, nak lindung dari matahari, nak buang mekap semua tu perlukan set kecantikan..... 


Tapi kita sebagai pengguna perlu pilih produk yang bagus, yang menjamin keselamatannya.... Jangan kita menyesal dikemudian hari, jika kita main guna tapi kita tidak selidik dulu produk yang kita guna....

Friday, March 03, 2017

Anda Pening Atau Sakit Kepala

BEZA ANTARA SAKIT KEPALA DAN PENING?

Jom kita jawab persoalan di atas.....Jawapan ni juga saya dapat dari perkongsian Dr.Zubaidi...

Apa maksud sakit kepala??

Ramai orang yang sering menggunakan perkataan pening apabila mengalami rasa tidak selesa pada bahagian kepala. Kadang kala istilah itu mengelirukan, bukan saja doctor yang merawat tetapi juga orang yang mendengar.

Sebagai contoh ramai yang mengatakan bahawa mereka pening apabila mereka sebenarnya sakit kepala. “Saya peninglah melihat telatah awak” Apa yang cuba dimaksudkan ialah sakit kepala melihat telatah kawan dia yang mungkin menyakitkan hatinya.

Thursday, March 02, 2017

Pelbagai Keistimewaan ESP

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Alhamdulillah, kerana hari ni ada kesempatan untuk bercoleteh di laman ni...hehehe....Apa khabar sahabat semua, saya harap anda semua berada dalam keadaan sihat selalu di samping keluarga tersayang....  Hari ni saya teringin nak share kepada sahabat tentang keistimewaan ESP.... Tau tak ESP ni adalah sumber terbaik dari kacang soya tau....

Selalu dok cerita yang ESP ni untuk kecantikkan...Tapi hari ni nak cerita bahawa ESP bukan saja untuk cantik luar dan dalam,,namun ia juga terbaik untuk diamalkan oleh ibu- ibu yang hamil dan menyusukan baby tau....Jom kita lihat hasil ESP dari kacang soya ni....ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri. ESP memberi tenaga yang panjang, badan akan semakin sihat dan kurang letih.